Hae tästä blogista

lauantai 21. syyskuuta 2013

Fiilistelyä yksinäisenä lauantai-iltana

On hetkiä, kun  fiilis ei lähde kattoon.

Minulla hetket ovat niitä, kun on yksin. Yksin oleminen on ihan mukavaa joskus, mutta ei lauantai-iltana. Minun elämässäni jokaiseen mukavaan hetkeen liittyy muita ihmisiä, olivat ne sitten juhlat tai omat onnistumiset. Loppuen lopuksi omaa onnistumistakin juhlitaan aina muiden kanssa.

Usemmiten vietän aikaani muiden seurassa. Tänään olen ollut melkein koko päivän yksin. Kun vihdoin näin kaverini, puheripuli oli taattu.

Kirjoittajalle yksinäisyydessä on hyviäkin puolia. Kun sanoja ei käytä suullisesti, ne soljuvat kuin itsestään paperille. Sanottavaa ei tarvitse miettiä, kun on ollut koko päivän hiljaa. Sama tunne tulee, kun on kurkku kipeä eikä voi puhua. Itseään on ilmaistava jotenkin muuten, kuin sanomalla sanat ääneen. Onneksi kaiken voi aina kirjoittaa paperille.

Yksin lauantaita viettäessäni olen pohdiskellut, miten loppuen lopuksi ihmiset ovat hyvin riippuvaisia toisistaan. Riippuu tietenkin persoonasta, mutta yleisesti ottaen olemme sosiaalisia eläimiä. Kaikki asiat on mukavempi tehdä yhdessä: laittaa ruokaa, nukkua, syödä, käydä suihkussa tai vaikka lukea kirjaa kylki kylkeä vasten. Ihminen kaipaa läheisyyttä, näin se vain on.

Tulin silti ajatelleeksi asiaa toiselta kannalta. Yksin olo on välillä hyvä asia muutenkin kuin luomisen kannalta. Yksin ollessa saa rauhottua ja miettiä rauhassa omia asioita. Saa laittaa juuri sitä ruokaa, mitä haluaa. Saa kaivaa vaikka nenää, eikä kukaan huomaa. Tai "unohtaa" tiskata.

Tiedän nauttivani silti toisten ihmisten seurasta. Kun vihdoin huomenna sosialisoidun, olen varma, että puheripulihan siitä taas seuraa. Tällä hetkellä yritän vain uskotella itselleni, että yksin oleminen on välillä hyväksi.

Ja niinhän se on. Yksin oleminen on eri asia kuin yksinäisyys.

Ja jos yksinolonne on yksinäisyyttä, tässä biisi, jolla fiilis nousee varmasti.


2 kommenttia:

  1. mä kans huomaan tossa yksilölliset ja kulttuuriset erot nyt ulkomailla...samassa talossa asuva vuokranantaja kysyi yks ilta että oonko ok kun vietän niin paljon aikaa omassa huoneessa, kun muut on olkkarissa juttelemassa/telkkaria katsomassa :D ja kun itse tarviin paljon omaa aikaa, muuten en kerrassaan tule toimeen. Ymmärrän kyllä että joku tarvitsee paljon hälinää ympärille, ja etenkin "sosiaalisista" kulttuureista tulevat.

    VastaaPoista
  2. Se on paljon myös fiiliksestä kiinni, kaipaako seuraa vai ei. Mutta se on varma, että kyllä yksinkin on hyvä välillä olla, edes vähän aikaa.

    VastaaPoista