Hae tästä blogista

lauantai 5. marraskuuta 2011

Olisi yksi nuoruus käytettävänä...

Nuoruus. Mitä se on?

Nuoruus on elämää. Nuoruus on juhlimista, alkoholia, kavereita ja risaisia suhteita. Nuoruus on kaikkea sitä, mitä vanhana ei enää ole. Nuoruus on unelma, jota vanhat haikailevat. Nuoruus on elämän parasta aikaa. Nuoruus on nuoruutta, jota ei voi takaisin saada.

Nuoruus on elämän vaihe, jota joko vihaa tai rakastaa. Sen elää vain kerran, eikä sitä voi saada takaisin. Ihmisen käsketään nauttia nuoruudesta. Mutta tuntuuko nuoruus nautittavan arvoiselta?
Nuorelle asetetaan paljon odotuksia, miten tulee olla ja käyttäytyä. On selvittävä koulussa, vanhempien tarkkailun alaisena ja aikuismaisena, kuitenkaan vielä suurempaa itsenäisyyttä. Kuulostaako elämältä, josta voisi nauttia?
Hyvä on. Kuvitellaan, että nuoruus on ihmisen parasta aikaa. Miten haluaisit sen käyttää?
Julitko ystäviesi kanssa, juotko itsesi humalaan, juoksetko läheiseen leikkipuistoon haikailemaan lapsuuttasi, sotketko kaikki ihmissuhteesi, laitatko elämän risaiseksi siksi, koska olet nuori?
Kaikki eivät suinkaan tee noin. Jokainen valitse oman polkunsa ja päättää, miten nuoruutensa tahtoo elää.
Minä itse aion nauttia nuoruudesta, olla ystävieni kanssa, joskus repäistä ja juhlia aamuun asti. Teen asioita, joita rakastan. Vietän aikaani ihmisten kanssa, joita rakastan. Haluan ELÄÄ ja tehdä asioita, joista ei enää vanhana voi nauttia. Aion todellakin elää nuoruuteni, vaikka villeyttä en aio vanhanakaan hukata.
Vanhana ihminen ei kadu asioita, joita on tehnyt, vaan asioita, joita on jättänyt tekemättä. Siksi otankin siitä oppia ja elän NYT. En halua nuoruudeltani sitä, että istun ainoastaan koneen koneen ääressä ja valitan tylsyyttä.

Miten sinä haluat nuoruutesi käyttää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti